E-Pod, som lanserades på Miami International Boat Show i februari, är en ny kompakt elektrisk framdrivningslösning för segelbåtar upp till cirka 25 fot. Den nya designen ger både båtägaren mer utrymme och båtdesigners nya möjligheter att ..." /> Ny eldriftlösning ger mer plats | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Ny eldriftlösning ger mer plats | På Kryss
Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Ny eldriftlösning ger mer plats

18 februari 2020 – 12:11 Kommentarer inaktiverade för Ny eldriftlösning ger mer plats
Ny eldriftlösning ger mer plats

E-Pod, som lanserades på Miami International Boat Show i februari, är en ny kompakt elektrisk framdrivningslösning för segelbåtar upp till cirka 25 fot. Den nya designen ger både båtägaren mer utrymme och båtdesigners nya möjligheter att utforma interiören.

Vetus nya E-Pod på 7,5 kW är ett ljudlöst miljövänligt allt-i-ett-system som monteras i fartygets akter utan behov av extern axel eller propeller. Eftersom det kräver minimalt med utrymme inne i båten ger det större möjlighet till mer boyta och fler stuvutrymmen än liknande system. Så snart enheten är installerad räcker det med att koppla in batteribanken och VCAN-styrsystemet som gör att rodret kan installeras på valfri plats. E-Pod behöver dessutom knappt underhållas eftersom det består av så få komponenter.