Vaxholmsbaserade Polboat planerar att lansera sin eldrivna katamaran Pol Lux till sommaren. Båten kostar under miljonen och kan levereras bara två månader efter beställning. Gustav Larsson, marin arkitekt och passionerad roddare, brukar jämföra sin idé med ..." /> Ny eldriven katamaran från Polboat | På Kryss Ny eldriven katamaran från Polboat | På Kryss
Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Ny eldriven katamaran från Polboat

28 mars, 2022 – 12.38 Kommentarer inaktiverade för Ny eldriven katamaran från Polboat
Bild: Pressbild

Vaxholmsbaserade Polboat planerar att lansera sin eldrivna katamaran Pol Lux till sommaren. Båten kostar under miljonen och kan levereras bara två månader efter beställning.

Gustav Larsson, marin arkitekt och passionerad roddare, brukar jämföra sin idé med en jeep med taktält. Tanken är att den unika båten med snygg design ska tilltala utomhusmänniskor som vill uppleva naturen och på ett miljövänligt sätt kunna ta sig ”off the grid”, men ändå med alla bekvämligheter ombord.

– Men båten passar lika bra som utflyktsbåt eller pendelbåt för den som bor på en ö och ska till jobbet på fastlandet, säger Gustav till Åkersberga Kanalen. Ambitionen är att Polboat, som jag och min fru står bakom, ska bli ett etablerat båtmärke med flera elmodeller som vi vidareutvecklar.

I maj sjösätts den första båten som ska fungera som visningsbåt och finnas tillgänglig för provkörning under sommaren och på kommande båtmässor. Toppfarten är 12 knop och utan att belasta batteriet kan båten solsegla i drygt 4 knop. till Med sitt tvillingskrov har båten en toppfart på 12 knop och kan solsegla i drygt 4 knop utan att belasta batteriet. Om du stannar för att bada eller när båten ligger i hamn laddar solen batteriet. Pol Lux är konstruerad för både inomskärs- och kustfarvatten. Vind med vågor upp till två meter är inga problem. Sofforna i båten går att flytta om för att skapa sovplatser, en solbädd eller en stor lastyta. Polboat har valt att arbeta med standardkomponenter gällande motor och batterier för att kunna hålla korta leveranstider mot kunderna.

Fakta Pol Lux

Längd: 7, 8 m

Bredd: 2,5 m

Toppfart: 12 knop

Rymmer: 8 personer

Pris: Under miljonen