Västerås stad bygger nu den första kommunala fritidsbåtshamnen på västra sidan av Mälaren, med plats för cirka 80 fritidsbåtar. Om vintern är gynnsam beräknas Lövuddens fritidsbåtshamn vara klar i maj 2022.  Vicki Skure-Eriksson, (C), ordförande i ..." /> Ny fritidsbåtshamn vid Lövudden | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Ny fritidsbåtshamn vid Lövudden | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Ny fritidsbåtshamn vid Lövudden

16 november 2021 – 11:16 Kommentarer inaktiverade för Ny fritidsbåtshamn vid Lövudden

Västerås stad bygger nu den första kommunala fritidsbåtshamnen på västra sidan av Mälaren, med plats för cirka 80 fritidsbåtar. Om vintern är gynnsam beräknas Lövuddens fritidsbåtshamn vara klar i maj 2022. 

Vicki Skure-Eriksson, (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande, menar att det känns fantastiskt bra att arbetet på Lövudden äntligen kan sätta i gång för att göra Mälaren mer tillgänglig för alla.

– Intresset för båtlivet ökar och därför är fler båtplatser ett välkommet tillskott, samtidigt som vi förbättrar tillgängligheten på badplatsen och för sommarkolloverksamheten.

Som ett i led i att göra Mälaren renare är ett krav för att få hyra plats i Lövuddens fritidsbåtshamn att visa upp intyg eller bevis på giftfri båtbotten. För att minska miljöpåverkan i Mälaren driver Västerås stad en båtbottentvätt och erbjuder även en tjänst för mätning av gifter i båtbottenfärgerna. 

Båtplatserna kommer att läggas in i det befintliga båtbokningssystemet när hamnen börjar bli klar. När det blir aktuellt publiceras en nyhet på Västerås stads webbplats. Prenumerera på nyheter från Båtliv och hamnar för att få löpande information. Vill du veta mer om båtbottentvätten, mätningstjänsten och båtbokningssystemet – gå in här!