Från och med nu kommer båtolyckor att aviseras på samma sätt som bränder och trafikolyckor inom ett visst geografiskt område i 112-appen. Förra året fick SOS Alarm in cirka 2 000 larm om båtrelaterade incidenter. Den ..." /> Ny funktion i 112-appen | På Kryss Ny funktion i 112-appen | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Ny funktion i 112-appen

26 maj, 2020 – 13.19 Kommentarer inaktiverade för Ny funktion i 112-appen
Ny funktion i 112-appen

Från och med nu kommer båtolyckor att aviseras på samma sätt som bränder och trafikolyckor inom ett visst geografiskt område i 112-appen.

Förra året fick SOS Alarm in cirka 2 000 larm om båtrelaterade incidenter. Den nya funktionen för båtolyckor i 112-appen kan dels skicka den hjälpsökandes exakta position till SOS Alarm och dels göra att andra båtar kan se att det har inträffat en olycka i närheten.  Funktionen är framtagen tillsammans med Sjöfartsverket. Dessutom har representanter för SOS Alarms räddningsråd, Sjöräddningssällskapet, Polisen och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) varit involverade.
– Genom information i appen hoppas vi öka människors trygghet och säkerhet, säger Maria Khorsand, vd hos SOS Alarm.

112-appen lanserades av SOS Alarm i augusti förra året. Efter drygt åtta månader i drift har appen över 2 miljoner användare i Sverige. Syftet är att allmänheten ska få snabb, relevant och pålitlig information om akuta händelser som inträffar i ens närhet.

Funktioner i 112-appen:

  • Vid 112-larm via appen skickas din geografiska position direkt till SOS Alarm.
  • Information om inträffade olyckor i närområdet.
  • Ta emot VMA (Viktigt meddelande till allmänheten) och annan krisinformation.
  • Information om andra viktiga telefonnummer, exempelvis till Polisen och 1177 Vårdguiden.

Appen är gratis och kan laddas ner för iPhone och Android genom App Store och Google Play.