Konceptbåten Ocean Air 8, från Alukin, är den första aluminiumbåten i sitt slag som med hjälp av ny teknologi reducerar energiåtgången för ökad räckvidd för eldrift. Alukin Ocean Air 8 är en konceptbåt framtagen i syfte ..." /> Ny konceptbåt reducerar energiåtgången | På Kryss Ny konceptbåt reducerar energiåtgången | På Kryss
Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Ny konceptbåt reducerar energiåtgången

18 december, 2023 – 10.55 Ingen kommentar
Ny konceptbåt reducerar energiåtgången

Konceptbåten Ocean Air 8, från Alukin, är den första aluminiumbåten i sitt slag som med hjälp av ny teknologi reducerar energiåtgången för ökad räckvidd för eldrift.

Alukin Ocean Air 8 är en konceptbåt framtagen i syfte att bidra till utvecklingen av ett mer hållbart båtliv. Med hjälp av ny teknologi har man testat olika sätt att effektivisera och reducera energiåtgången för ökad räckvidd för eldrift. Eftersom båtarna byggs i fullt återvinningsbar aluminium minskar även den miljömässiga belastningen.

Ocean Air 8 är baserad på Pascals AirHull teknologi som reducerar energiförbrukningen för planande båtar. Ett fläktsystem i fören går automatiskt igång när båten rör sig framåt och fyller upp ett utrymme under båten med luft.

Ett lätt övertryck skapas mellan skrovet och vattnet, vilket gör att både våg- och friktionsmotståndet minskar under båtens framfart. Skrovdesignen bidrar därmed till reducerad energiåtgång och underlättar på så sätt för en omställning till elektrifiering.

Konceptbåten är framdriven av en elektrisk utombordare från Evoy.
Projektet är ett samarbete mellan Alukin aluminiumbåtar som är en del av Nimbus Group , det norska Teknikföretaget Pascal Technologies och norska Evoy Electrical Boat Systems.

Alukin Ocean Air 8

Material: Aluminium, 100 % återvinningsbar

Motor: 90 kW (motsvarar cirka 120hk)

Batteri: 126 kWh

Räckvidd: +35NM

Längd: 7,99m

Bredd: 2,65m

Vikt: 2 735 kilo

Djupgående: 40cm (inklusive prop) under marsch, 60cm (inklusive prop)

Passagerare: 6 personer

Marschfart: Cirka 20 knop

Pressbild

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar