Om allt går som det ska kan det bli en ny småbåtshamn med 80 platser i en vik i området Ryd på Hammarö. Tanken är att fullmäktige ska klubba planen i sommar. Efterfrågan på båtplatser är ..." /> Ny småbåtshamn på Hammarö | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Ny småbåtshamn på Hammarö | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Ny småbåtshamn på Hammarö

30 mars 2021 – 09:18 Kommentarer inaktiverade för Ny småbåtshamn på Hammarö
Ny småbåtshamn på Hammarö

Om allt går som det ska kan det bli en ny småbåtshamn med 80 platser i en vik i området Ryd på Hammarö. Tanken är att fullmäktige ska klubba planen i sommar.

Efterfrågan på båtplatser är hög i Hammarö kommun. Runt tusen stycken önskas i dagsläget.

Men riktigt så många kan den tänkta nya småbåtshamnen inte uppfylla. Exploatören planerar för 80 båtplatser inklusive en servicebyggnad, förrådsbodar och en grusad parkeringsyta på 2 500 kvadratmeter med runt 50 parkeringsplatser. Förrådsbodarna ska underlätta för båtägarna så att de slipper bära så mycket utrustning fram och tillbaka till bilen.

– Det är ett litet område, men viken har ett naturligt skydd mot Vänern. Men än är vi i ett tidigt skede, säger Erik Gustafsson (S), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden, till Värmlands Folkblad.

Hur båtplatserna sedan kommer att fördelas är upp till exploatören.