Blekingekretsens Hamn- och Farledkommitté har lagt ut en ny boj i Valjeviken på gränsen till Skåne. Bojen ligger alldeles intill naturreservatet i Valje i en lummig och skön vik som är helt skyddad från vindar från ..." /> Ny SXK-boj i Valjeviken | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Ny SXK-boj i Valjeviken | På Kryss
Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Ny SXK-boj i Valjeviken

10 november 2020 – 11:02 En kommentar
Ny SXK-boj i Valjeviken

Blekingekretsens Hamn- och Farledkommitté har lagt ut en ny boj i Valjeviken på gränsen till Skåne.

Bojen ligger alldeles intill naturreservatet i Valje i en lummig och skön vik som är helt skyddad från vindar från väst, nordväst, nordost och sydost. Den del av Valjeviken där bojen ligger kallas även Herrgårdsviken av lokala båtfarare. Inseglingen till viken är väl utmärkt med nordprick nordväst om Hylleskär samt en sydprick syd om Valje halvös sydspets. Bojens position är N. 56 03,12’, O. 14 33,100’.

Bojen lades ut med hjälp av arbetsfartyget Frida från SSE (Svensk Sjöentreprenad) som har en av hemmahamnarna i Sölvesborg. Rune Arvesgård och Gunnar Persson från Sölvesborgs Segelsällskap medverkade vid utläggningen.

En kommentar »

  • Kerstin skriver:

    Kerstin och Günter, Tyskland, medlem i SXK, segelbåt HELIANE

    Vi var på den här bojen i sommar 2020. Underbart, som alla andra bojar. Tack för dessa vackra bojar över hela Sverige, och de hårt arbetande hjälpare.