I årets säsong av Över Atlanten kommer deltagarna att få segla en mindre båt där allt ombord ska skötas manuellt, utrymmena är trängre och utan kock ombord. Det ställer höga krav på alla medverkande i ..." /> Ny tuffare säsong av Över Atlanten | På Kryss Ny tuffare säsong av Över Atlanten | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Ny tuffare säsong av Över Atlanten

25 januari, 2022 – 09.53 2 kommentarer
Pressbild: foto Linus Bokhesius

I årets säsong av Över Atlanten kommer deltagarna att få segla en mindre båt där allt ombord ska skötas manuellt, utrymmena är trängre och utan kock ombord. Det ställer höga krav på alla medverkande i form av segling, samarbete och hushållning. 

De som korsar världshavet denna gång är artisten och låtskrivaren Casper Janebrink, tv- och dansprofilen Ann Wilson, artisten Loreen Talhaoui, programledaren Erik Ekstrand, skådespelaren Linus Wahlgren och före detta fotbollsspelaren Kenneth Andersson.

– Det är skräckblandad förtjusning och lite galet, jag har seglat en del, men inte i närheten av den här nivån. Jag älskar att utmana mig själv och försöker också lära ut till andra hur viktigt det är att våga testa nya saker och gå utanför sin bekvämlighetszon – så nu lever jag som jag lär, det kommer definitivt att bli en stor livsupplevelse, säger Ann Wilson.

Resan mellan Gran Canaria och Karibien beräknas ta 18 dagar. Till sin hjälp har gruppen två vaktkaptener och skeppare Gunnar ”Gurra” Krantz, en av Sveriges mest erfarna seglare som tävlat internationellt i över 30 år. 

– I år blir det segling ”på riktigt”, det vill säga allt ska skötas manuellt – inga elvinschar, inga rullfockar och vi har heller ingen kock ombord. Det finns också väldigt begränsat med diesel på båten vilket innebär att vi inte ska använda motorn i lätt vind. Det kommer helt enkelt bli tuffare, deltagarna kommer att behöva vara väldigt närvarande och försöka bli ett med vad de ska göra. Jag tror det kommer gå bra, deras inställning är på topp, det verkar vara ett härligt gäng med hjärtat på rätta stället, säger Gurra Krantz. 

Över Atlanten säsong 4 får premiär på discovery+ och i Kanal 5 senare i år. 

2 kommentarer »

  • Birgitta Källman b skriver:

    Hur tänkte ni på kanal 5, när Bianca i sitt program, har en gäst från över Atlanten, INNAN SISTA AVSNITTET PÅ ÖVER ATLANTEN, ÄR SÄNT PÅ TV ?Programmen går i kanal 5 , MEN I FEL ORDNING!!!!

  • Lars Strömberg skriver:

    Vad har hänt med På Kryss. Inte en rad om vilken båt de seglar över atlanten. Är man seglingsintresserad så vill man veta det!