Karlstad kommun är i full gång med förberedelserna inför årets båtsäsong. Det innebär bland annat nya bryggor i Lambertstjärn plus en extra besöksbrygga och en ny båtdelningstjänst i Orrholmshamnen. Bytet av bryggorna i Lambertstjärn är ..." /> Nya bryggor och båtpool i Karlstad | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Nya bryggor och båtpool i Karlstad | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Nya bryggor och båtpool i Karlstad

16 mars 2021 – 09:51 En kommentar
Nya bryggor och båtpool i Karlstad

Karlstad kommun är i full gång med förberedelserna inför årets båtsäsong. Det innebär bland annat nya bryggor i Lambertstjärn plus en extra besöksbrygga och en ny båtdelningstjänst i Orrholmshamnen.

Bytet av bryggorna i Lambertstjärn är redan på gång och arbetet beräknas vara klart vid månadsskiftet april/maj.

– Det blir lika många båtplatser som tidigare, men de nya bryggorna kommer att ha både el och dricksvatten så det blir ett välkommet lyft för alla som har sin båtplats här, säger Marianne Fröding, samordnare för båt- och badplatser på teknik- och fastighetsförvaltningen.

En 15 meter lång besöksbrygga kommer också att byggas på samma plats. Kommunen tittar nu på olika betalningslösningar inför kommande säsonger för att undvika att platserna ockuperas permanent.

Företaget Skipperi, som driver en båtpool där medlemmar får hyra båt för en avgift precis som i en bilpool, kommer få nyttja fyra båtplatser i Orrholmshamnen. Det gör att många som inte har egen båt nu får möjlighet att ge sig ut och njuta av livet till sjöss.

Under förra året blev även en handikappanpassad båtplats klar i Mariebergsviken. Om ingen med behov av att enkelt ta sig i och ur en båt med rullstol hör av sig innan båtsäsongen drar igång kommer platsen att fördelas via ordinarie båtplatskö för säsongsplatser.

En kommentar »

  • janne skriver:

    det behövs mycket fler ramper och p-platser för bilar med båtsläp, mycket bättre om man slipper förvara båten i vattnet, det skulle jag gärna se KK jobba för