Skipperi Fleet lanserar en ny specialdesignad elbåt tillsammans med Q Yachts. De första båtarna kommer att finnas tillgängliga till sommaren – men planen är att sjösätta många fler. Delningstjänster och elektrifiering av transport är två globala ..." /> Nya elbåtar i båtdelningstjänst | På Kryss Nya elbåtar i båtdelningstjänst | På Kryss
Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Nya elbåtar i båtdelningstjänst

1 mars, 2022 – 10.43 Kommentarer inaktiverade för Nya elbåtar i båtdelningstjänst
Pressbild

Skipperi Fleet lanserar en ny specialdesignad elbåt tillsammans med Q Yachts. De första båtarna kommer att finnas tillgängliga till sommaren – men planen är att sjösätta många fler.

Delningstjänster och elektrifiering av transport är två globala megatrender som inte verkar ha något stopp. Båtdelningstjänsten Skipperis specialframtagna båt “Club 24” från Q Yachts är designad för att möta behov och önskemål hos medlemmarna. Den har stora sociala ytor, är lätt att kliva i och ur och är enkel att hantera och förtöja vid både bryggor och naturhamnar.

För designen står den prisbelönta designbyrån Navia Design som tagit fram en båt med god marschfart och lång räckvidd genom att göra den lättdriven, vilket också ger låg vågbildning. Båtmodellen är 7,2 meter lång och batteriet har en kapacitet på 27 kWh. Vid en marschfart på sex knop har den en beräknad räckvidd på 78 nautiska mil, eller cirka 140 km. De första Skipperi-elbåtarna kommer till sommaren 2022.