Nu ska det bli lättare för båtägare att tömma toan ombord. Två nya mobila sugtömningsstationer planeras för Stockholms ytterskärgård. Den ena stationen ska placeras i den nordligaste delen av skärgården, och den andra rakt österut från Kapellskär ..." /> Nya sugtömningsstationer på gång | På Kryss Nya sugtömningsstationer på gång | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Nya sugtömningsstationer på gång

5 maj, 2020 – 12.46 2 kommentarer
Nya sugtömningsstationer på gång

Nu ska det bli lättare för båtägare att tömma toan ombord. Två nya mobila sugtömningsstationer planeras för Stockholms ytterskärgård.

Den ena stationen ska placeras i den nordligaste delen av skärgården, och den andra rakt österut från Kapellskär nedanför Söderarm skriver Norrtelje Tidning. Platserna är utvalda för att många båtar passerar där och installationen sker inom ramen för EU-projektet Batseco boat vars syfte är att förbättra kapacitet och tillgänglighet vad gäller latrintömning i småbåtshamnar runt centrala Östersjön. Stationerna är just nu under upphandling och förhoppningen är att de ska finnas på plats lagom till årets båtsäsong.

Med hjälp av Transportstyrelsens app Hamnkartan kan du få information om var närmaste toatömningsstation finns och vilka toatömningsstationer som inte fungerar. Du kan även själv gå in och anmäla om en toatömningsstation är ur funktion eller saknas.

2 kommentarer »

 • Marc Landtblom skriver:

  Mycket positivt att det har blivit flera sugtömningar ute i skärgården där man också behöver dem och inte bara inne vid kusten på marinor och båtklubbar.

  Fortfarande finns det ”vita fläckar” som behöver fyllas i och en av dem är absolut i anslutning till Trekanten (Sävsundet / V. Stendörren).

  Några andra ”vita fläckar” är:

  Ankarudden (södra Torö) där många passerar.

  Mellan Huvudskär och Nämndö där många tillbringar rätt lång tid.

  En cirkel begränsad av Vindö, Grinda, Ingmarsö, Löka och Harö där väldigt många befinner sig länge.

 • Gunilla Westberg skriver:

  Så bra!
  Ännu bättre om det även placerades ut fler stationer söderut, tex vid Sävsundet eller Västra Stendörren där många passerar.