Kustbevakningen förstärker nu sina stationer i Oxelösund och Västervik med vattenskotrar. Skotrarna används främst till sjötrafikövervakning." /> Nya vattenskotrar till Kustbevakningen | På Kryss Nya vattenskotrar till Kustbevakningen | På Kryss
Hem » Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Nya vattenskotrar till Kustbevakningen

9 maj, 2016 – 08.00 Kommentarer inaktiverade för Nya vattenskotrar till Kustbevakningen
Kustbevakningen

Kustbevakningen förstärker nu sina stationer i Oxelösund och Västervik med vattenskotrar. Skotrarna används främst till sjötrafikövervakning.

Sammanlagt åtta nya vattenskotrar placeras ut på Kustbevakningens stationer under våren. I Karlskrona, Helsingborg, Vänersborg, Djurö, Göteborg och Gävle ersätts gamla skotrar med de nya. Som tidigare är det Yamaha-skotrar som ska användas framförallt till sjötrafikövervakning men också vid sjöräddning vid behov.
Farkosterna är utrustade med lanternor, blåljus, siren och GPS-plotter och de är av samma modell för att förenkla utbildningen inom myndigheten och för att personalen även ska kunna använda andra stationers farkoster.

2011 kritiserades Kustbevakningen av Konkurrensverket för brott mot upphandlingslagstiftningen vid inköp av fyra Yamaha-vattenskotrar. Myndigheten menar att man i den senaste upphandlingen följt reglerna.
Kustbevakningen

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

 

, ,