Varför äga en båt när man kan dela med andra? City Boats är en ny båtpool där medlemmar mot en månatlig avgift får tillgång till ett 30-tal båtar runtom i Stockholms skärgård. City Boats affärsidé går ..." /> Nystartad båtpool i Stockholm | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Nystartad båtpool i Stockholm | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Nystartad båtpool i Stockholm

5 maj 2020 – 12:44 Kommentarer inaktiverade för Nystartad båtpool i Stockholm
Nystartad båtpool i Stockholm

Varför äga en båt när man kan dela med andra? City Boats är en ny båtpool där medlemmar mot en månatlig avgift får tillgång till ett 30-tal båtar runtom i Stockholms skärgård.

City Boats affärsidé går ut på att göra båtliv i skärgården enklare, mer tillgängligt och hållbart. Med hjälp av en app går det att hålla koll på allt från medlemskap och bokning av båtar till motorernas kondition och bränsleförbrukning. VD Axel Nordman säger till Mitt i Stockholm att hållbarhetsaspekten är en viktig del i konceptet och att City Boat är ett sätt att ta ut delningsekonomin på sjön.

Flottan består av 30 Yamarin Cross båtar som kommer att vara placerade i åtta hamnar runt om i Stockholm, från Järfälla till Botkyrka. För 1 599 kronor i månaden får medlemmar tillgång till båtar på vardagar och för 2 699 kronor i månaden ingår både vardagar och helger. Avgiften betalas enbart under säsongen maj till oktober.