Snart börjar bygget av det nya kontoret i Trosas gästhamn. Förutom kundkontakt med båt- och ställplatsgäster har det nya hamnkontoret även butik, personalutrymme och förråd. Det nya kontoret kommer att få en modern och spännande arkitektur ..." /> Nytt gästhamnskontor i Trosa | På Kryss Nytt gästhamnskontor i Trosa | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Nytt gästhamnskontor i Trosa

7 december, 2021 – 10.30 3 kommentarer
Bild: Bild kanyanat sriphan/EyeEm

Snart börjar bygget av det nya kontoret i Trosas gästhamn. Förutom kundkontakt med båt- och ställplatsgäster har det nya hamnkontoret även butik, personalutrymme och förråd.

Det nya kontoret kommer att få en modern och spännande arkitektur som bevarar skärgårdskänslan och ska vara vackert att titta på, både från vattnet och land. Det var när Apelago tog över driften 2019 som det uppdagades att det gamla kontoret var både underdimensionerat och fuktskadat. Den nya byggnaden kommer att bli nästan 200 kvadratmeter stor.

– Vår verksamhet växer och vi känner att utrymmet behövs. Hamnkontoret kommer att bli gästhamnens reception, säger Johan Wolpher, vd och delägare på Apelago, till Södermanlands Nyheter.

Trosa gästhamn ligger där Trosaån mynnar ut i havet. I hamnen finns tillgång till toalett, dusch och tvättstuga och en båtbottentvätt. På hamnkontoret går det också att köpa diverse båttillbehör. Det finns även möjlighet att sortera avfall på miljöstationen. Gästhamnen har över 140 platser och är öppen året runt.

3 kommentarer »

  • Per Karlbom skriver:

    Vore kanske bättre prioritet att lägga resurser på att muddra så man inte behöver fastna både här och där med en normalt djupgående (2m) segelbåt.

  • Gustaf Eklöf skriver:

    Det var väl att det inte är PRO som tagit över. Men vad kostar en natt i Trosa?

  • Sven-Åke skriver:

    Då vore det ju bra om de samtidigt muddrar i hamnen så det går att komma in till bryggorna med segelbåt.