Hem » Nyheter

Nyheter

Obemannat fartyg seglar över Atlanten

6 oktober, 2020 – 10.45 2 kommentarer
Obemannat fartyg seglar över Atlanten

Nästa år är det dags för forskningsfartyget Mayflower att ta sin jungfrutur och korsa Atlanten. Det är världens mest avancerade självseglande fartyg med artificiell intelligens som kapten.

Våren 2021 är det tänkt att drönarfartyget Mayflower, helt utan besättning ombord, ska lämna Plymouth i England och på egen hand segla till USA:s östkust. Expeditionen är tänkt att ge forskare nya kunskaper om havet som i framtiden kan göra fartygstrafiken både säkrare och billigare skriver tidningen Illustrerad Vetenskap.

För att hålla fartyget stabilt och minska vindmotståndet har det tre skrov. Trimarankonstruktionen ger en stor yta och är täckt av solceller som ger energi till fartygets datorer och motorer. För att undvika olyckor har båten försetts med smart AI i kombination radar, lidar (Light Detection and Ranging, en metod som gör det möjligt att skapa en 3D-karta över omgivningen) och optiska kameror. Med ombord finns också diverse instrument som ska samla in data om allt från mätning av havsnivåer till analyser av mikroplast.

2 kommentarer »

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar

casinoutansvensklicens.co