Ta Förarintyg för fritidsbåt innan 30 april. Om du gör det kan du konvertera ditt Förarintyg till att gälla även för vattenskoter. Kostnaden är 300 kronor. Den 1 maj i år blir det obligatoriskt med ..." /> Om du vill köra vattenskoter – ta ditt Förarintyg före sista april | På Kryss Om du vill köra vattenskoter – ta ditt Förarintyg före sista april | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Om du vill köra vattenskoter – ta ditt Förarintyg före sista april

1 februari, 2022 – 12.30 Kommentarer inaktiverade för Om du vill köra vattenskoter – ta ditt Förarintyg före sista april

Ta Förarintyg för fritidsbåt innan 30 april. Om du gör det kan du konvertera ditt Förarintyg till att gälla även för vattenskoter. Kostnaden är 300 kronor.

Den 1 maj i år blir det obligatoriskt med förarbevis för att köra vattenskoter. För dig som redan har lägst Förarintyg för fritidsbåt som du tagit före sista april i år gäller Förarintyg även för vattenskoter fram till sista april 2023, utan att du behöver göra något. Däremot måste du före den sista april 2023 validera ditt intyg hos Transportstyrelsen för att det ska gälla även fortsättningsvis, efter april 2023, för vattenskoter. Om du inte gör denna validering före april 2023 måste du genomgå en fullständig vattenskoterutbildning.

För dig som inte har något Förarintyg för fritidsbåt gäller det att ta det före 1 maj i år, samt validera hos Transportstyrelsen före sista april 2023.

Transportstyrelsen har öppnat en e-tjänst för validering, där du loggar in och laddar upp en bild av rätt sidor i den blå intygsboken från NFB (Nämnden för båtlivsutbildning).

Här hittar du utbildningarna hos Svenska Kryssarklubben: Aktiviteter/Utbildningar
Information om: Nämnden för båtlivsutbildning, NFB och Transportstyrelsen, vattenskoter