Den finske seglaren Janne Järvinen säkrade för ett par veckor sedan en OS-plats i Lanzarotes regatta. Strax därefter dömdes han till fängelse i 2,5 år. Janne Järvinen har bedömts vara skyldig till medhjälp till narkotikabrott och ..." /> OS-seglare dömd till fängelse | På Kryss OS-seglare dömd till fängelse | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

OS-seglare dömd till fängelse

13 april, 2021 – 09.26 En kommentar
OS-seglare dömd till fängelse

Den finske seglaren Janne Järvinen säkrade för ett par veckor sedan en OS-plats i Lanzarotes regatta. Strax därefter dömdes han till fängelse i 2,5 år.

Janne Järvinen har bedömts vara skyldig till medhjälp till narkotikabrott och penningtvätt samt för att ha möjliggjort droghandel enligt Yle. Han nekar till brott och kommer att överklaga domen.

Chefen för den finska olympiska kommittén, Mika Lehtimäki, utesluter inte att Janne Järvinen ändå kommer att vara med i Finlands OS-trupp som tas ut i juni. Han säger till Göteborgs-Posten att det är något som kommittén måste fundera över.

– Vi måste ha idrottarens rättsskydd i åtanke, men även de värderingar som OS-laget har. 

En kommentar »

  • Erland skriver:

    Själv är jag juridiskt okunnig men jag har förstått att penningtvätt kan vara förädiskt på så vis att man måste vara oerhört noggrann innan man deltar några transaktioner – de kan vara pengar från brottslig verksamhet och då är det penningtvätt. Det kallas troligen ”oaktsam penningtvätt”.

    Hur det är med narkotika vet jag inte. Där kanske det inte finns utrymme för ”oaktsamhet” som ovan utan man har troligen ”uppsåt”. Men som jag nämnde ovan, jag är juridiskt okunnig men har följt Advokatsnack med David Massi på youtube, det har lärt mig något lite.