Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Ostindiefararen Götheborg på väg hem efter sommarens turné

11 september, 2015 – 13.29 Kommentarer inaktiverade för Ostindiefararen Götheborg på väg hem efter sommarens turné

Götheborg2Lördag den 12 september klockan 16 kommer Ostindiefararen Götheborg hem till hemmahamnen i Göteborg. Skeppet har varit ute på en tre och en halv månader lång turné och har besökt totalt fjorton städer i fem länder. Intresset har varit stort och skeppet har haft över 120 000 besökare ombord.

Sommarens stora äventyr startade den 4 juni då Ostindiefararen Götheborg lämnade hemmahamnen Göteborg för att ge sig ut på Vänern Tour och European Tour 2015. Under tre och en halv månad har skeppet besökt totalt fjorton städer i Sverige, Norge, Tyskland, Nederländerna och England.

– Sommarens turnéer har varit en succé! Över 120 000 personer har besökt skeppet och det har varit ett enormt intresse för Götheborg i de städer vi har besökt, säger Emanuel Persson, Expeditionsledare för Svenska Ostindiska Companiet.

I juli genomförde Götheborg den helt unika Vänern Tour, med passage genom Göta Älv och skeppets första besök i ett innanhav.

– Det här är det största som har hänt i Kristinehamn i modern tid, inget annat har fått så stort intresse som Ostindiefararen Götheborgs besök i vår stad, säger Mats Öhman, Turistchef i Kristinehamn.

Med en åtta skotts salut kommer Ostindiefararen Götheborg att anlända till hemmahamnen vid Eriksberg i Göteborg. Där annordnas en ankomstceremoni för att välkomna skeppet och dess besättning hem efter en lyckad turné i Europa.

Vad: Hemkomst, Ostindiefararen Götheborg
När: Lördag 12 september
Tid: 16:00
Plats: Eriksberg, Pir fyra 2, Göteborg

redaktion@pakryss.se

, ,