Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Ostindiefararen på plats under Volvo Ocean Race

30 maj, 2015 – 07.54 Kommentarer inaktiverade för Ostindiefararen på plats under Volvo Ocean Race

GötheborgVORDet är nu mindre än en månad kvar till den stora seglingsfesten i Göteborg i sommar. Men det är inte bara tävlingsbåtar från Volvo Ocean Race som kommer dyka upp i slutet av juni. Givetvis kommer även världens största seglande träskepp, Ostindiefararen Götheborg, finnas på plats i Frihamnen.

Samma dag som tävlingsbåtarna seglar in i Göteborg kommer även det stora segelfartyget anlända till hamnen, och efterföljas av en stor ankomstceremoni.

– Det kommer att bli en hejdundrande ceremoni. Bland annat kommer vi skjuta kanoner och bjuda på ett uppträdande med besättningen, berättar Emanuel Persson, expeditionsledare på Ostindiefararen.

Under hela veckan kommer 1700-talsfartyget att ligga i Frihamnen och var öppen mellan klockan 14.00–17.00 för alla som är nyfikna och vill kliva ombord. Under Volvo Ocean Race avslutande tävling, In-Port Race, kommer Ostindiefararen dessutom att vara startskepp under tävlingen. En roll hon haft förr.

– Ja, det har hon varit vid två tillfällen tidigare, en gång på Marstrand och en gång under starten av Volvo Ocean Race 2005. Då var vi i Vigo och den spanska kungen var ombord, berättar Emanuel Persson.

Planerar du att besöka Göteborg och ge dig ut på havet för att följa målgången av Volvo Ocean Race? Här hittar du i så fall information om hur seglingarna genomförs och instruktioner för hur åskådarbåtar bör uppträda för att alla ska vara så säkra som möjligt.

redaktion@pakryss.se

, , ,