Boende i Karlskronas östra skärgård riskerade att bli utan dricksvatten när en ägarlös båt fastnade i en vattenledning. Segelbåten, som lämnats vind för våg av sin hittills okände ägare, har under ett års tid flyttats runt ..." /> Övergiven segelbåt fastnade i vattenledning | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Övergiven segelbåt fastnade i vattenledning | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Övergiven segelbåt fastnade i vattenledning

17 mars 2020 – 10:43 En kommentar
Övergiven segelbåt fastnade i vattenledning

Boende i Karlskronas östra skärgård riskerade att bli utan dricksvatten när en ägarlös båt fastnade i en vattenledning.

Segelbåten, som lämnats vind för våg av sin hittills okände ägare, har under ett års tid flyttats runt i Lyckebyområdet utan att någon har velat kännas vid den, rapporterar P4 Blekinge. I nio månader låg den vid en boj i viken mellan Verkö och Ringö och innan dess syntes den både vid en privat brygga i Lyckeby och vid Lyckebys båtklubbs mastbrygga. Efter att ha drivit och fastnat i vattenledningen bogserade hamnkontoret bort båten och lade den vid den kommunala båtbryggan på Verkö.

Problemet med övergivna båtar växer. Till skillnad mot övergivna båtar på land är övergivna båtar i vattnet särskilt svåra att göra något åt eftersom en rad regler överbryggar varandra. Det gör att den som engagerar sig i båten också blir ansvarig för den.

En kommentar »