Piren i småbåtshamnen på Söder i Halmstad stängs tillfälligt på grund av rasrisk i väntan på mer information om hur allvarligt läget är. I samband med en besiktning av kommunens kajer uppmärksammade dykare bristerna i piren. ..." /> Piren på Söder tillfälligt stängd | På Kryss Piren på Söder tillfälligt stängd | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Piren på Söder tillfälligt stängd

27 april, 2021 – 08.45 En kommentar
Ligger sida vid sida, med höstfärgade träd bakom.

Piren i småbåtshamnen på Söder i Halmstad stängs tillfälligt på grund av rasrisk i väntan på mer information om hur allvarligt läget är.

I samband med en besiktning av kommunens kajer uppmärksammade dykare bristerna i piren. Enligt Halmstads Segelsällskap har man sett att det bildas små slukhål i pirens yttre delar skriver Hallandsposten.

Efter fynden beslutade kommunen att tillfälligt stänga av piren på grund av rasrisk, något som påverkar sjösättning och upptagning av båtar samt mastning. I småbåtshamnen finns plats för 200 båtar. Farhågan är att klubben inte ska kunna använda den mindre kran som finns i mitten av den berörda ytan, något som skulle kunna ställa till det för de besättningar som är med i Allsvenskan i segling samt för dem som planerar att vara med i SM och EM där seglarna måste träningssegla. I slutet av maj anordnar klubben dessutom en kappsegling med deltagare från hela Sverige, ett evenemang som inte kommer att gå att genomföra utan tillgång till kranen.

Merparten av de största båtarna i hamnen sjösätts och tas upp med hjälp av sublift via en ramp i en annan del av HSS område. Dessa påverkas inte av bristerna i piren, enligt klubben. Inte heller de yngsta seglarna eller seglarskolan berörs av rasrisken.

En kommentar »