I det här avsnittet av På Kryss-podden träffar vi seglaren och konstruktören Pelle Petterson ombord på sin Maxi 1300, Humbug XXIX. Bland annat berättar Pelle om varför windexen landade på däck när han skulle till vintervarvet på Ringön för något år sen. Men också om hur han upptäckte seglingen och förstod att han hade talang för att komma snabbast i mål. Och hur det känns att se sina egna konstruktioner komma till glädje för andra på vattnet. I På Kryss-podden träffar du de mest intressanta personerna i båtvärlden. Intervjuerna sker på en båt som har betydelse för den intervjuade och samtalet tar vägen dit det vill med anekdoter, fakta och fungeringar. Den röda tråden är båtar och båtliv i alla dess former." /> PODD: Seglaren och konstruktören Pelle Petterson | På Kryss PODD: Seglaren och konstruktören Pelle Petterson | På Kryss
Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

PODD: Seglaren och konstruktören Pelle Petterson

12 januari, 2016 – 09.00 Kommentarer inaktiverade för PODD: Seglaren och konstruktören Pelle Petterson
Pelle Petterson (BILD: JOHAN BOSTRÖM)

I det här avsnittet av På Kryss-podden träffar vi seglaren och konstruktören Pelle Petterson ombord på sin Maxi 1300, Humbug XXIX. Bland annat berättar Pelle om varför windexen landade på däck när han skulle till vintervarvet på Ringön för något år sen. Men också om hur han upptäckte seglingen och förstod att han hade talang för att komma snabbast i mål. Och hur det känns att se sina egna konstruktioner komma till glädje för andra på vattnet.

Att presentera Pelle Petterson rättvist går inte. Hans livsgärning går knappt att överblicka och Pelles mångsidighet, drivkraft och engagemang har präglat stora delar av svenskt båtliv. Uppåt 90 000 båtar av hans konstruktioner är tillverkade hittills. Exempel på båtar är Maxi 77, 68, 95, Fenix och Racer. Monark-giggen är hans liksom flera motorbåtar som tillverkats av Nimbus, Crescent och Maxi. Han ritade sin egna utmanare i America’s Cup och har konstruerat båtutrustning och mycket annat inklusive världens mest uppmärksammade Volvo: P 1800.
Redan som 16-åring tog han emot Kungakannan i Särö för första gången. Han tillhörde länge världseliten inom segling och har medaljer från flera VM och ett par OS.

Podden går att lyssna på här nedan eller direkt via Soundcloud och finns på Itunes och andra plattformar.
På Kryss chefredaktör Johan Boström intervjuar.

/Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , , ,