Viksjö båtklubb i Järfälla är först i landet med att bara acceptera båtar som har sanerats från giftig bottenfärg. Järfälla kommun, Länsstyrelsen och båtklubben har samarbetat för att se till att alla klubbens båtar är sanerade ..." /> Portar båtar med giftig bottenfärg | På Kryss Portar båtar med giftig bottenfärg | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Portar båtar med giftig bottenfärg

21 april, 2020 – 13.36 3 kommentarer
Portar båtar med giftig bottenfärg

Viksjö båtklubb i Järfälla är först i landet med att bara acceptera båtar som har sanerats från giftig bottenfärg.

Järfälla kommun, Länsstyrelsen och båtklubben har samarbetat för att se till att alla klubbens båtar är sanerade och det gäller förstås även nya medlemmar. Hasse Garheden och Kjell Lindström från Viksjö båtklubb säger till P4 Stockholm att två båtar redan har blivit stoppade, men att ägarna har förståelse för varför och att de är välkomna tillbaka efter det båten har blivit sanerad.

3 kommentarer »

 • Ard Vromans skriver:

  Jag håller med Lennart Falck. Vad är giftig. Hur koppar påverkar havsmiljön och hur det interagerar i saltvatten är inte 100% klarlagt. Ändå har man begränsat kopparmängden, olika i olika farvatten och olika länder.

 • Det man undrar över är vilket belägg som kan framföras som skäl för beslutet? Förorsakar denna hamnen så jämförelsevis stor miljöpåverkan att beslutet har fattat på ekonomiskt saklig grund? Sverige liksom övriga medlemsstater inom Unionen har att efterleva ”Water Framework Directive 2000/60 EC Water Economic. Guidance Document No 1 Economic and the Environment-The Implementation…
  Har verkligen beslutet fattats på saklig grund enligt direktivanvisningen eller enbart på missbruk av människors godtrogenhet inför tjänstemän med tvivelaktig kunskap och maktutövning.
  Tack för ordet.

 • Lennart falck skriver:

  Otydligt.vad menas med giftiga båtar?
  Om det är TBT,så skriv det och prata med de som kan inom sxk
  Mvg
  Lennart Falck