På Kryss frilansare Liv Bryngelsson tog ledigt från jobbet för att gå på båtmässan och känna in stämningen på mässgolvet och se vad hon tyckte kunde vara intressant. Detta är hennes rapport skriven från mässan: Att ..." /> Rapport från Båtmässan i Göteborg | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Rapport från Båtmässan i Göteborg | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Rapport från Båtmässan i Göteborg

22 februari 2024 – 14:17 Ingen kommentar
Båtmässan i Göteborg

På Kryss frilansare Liv Bryngelsson tog ledigt från jobbet för att gå på båtmässan och känna in stämningen på mässgolvet och se vad hon tyckte kunde vara intressant. Detta är hennes rapport skriven från mässan:

Att få gå och strosa i maritim miljö ger alltid vårkänslor, även om det utanför mässhallen faller snöflingor. Denna eftermiddag var det ganska lugnt på mässan, men det ger ju alltid möjlighet till att titta litet närmare på det som ställs ut. De som är ute efter en motorbåt i 5- till 7-metersklassen är verkligen på rätt ställe, för det finns hur många som helst att undersöka. Ribbåtarna har också en stor del av denna marknad. Kul att se att den växande trenden med elektrisk drift av båtar verkar hålla i sig.

En annan växande trend som visas tilltagande intresse är hyrbåtar ute i skärgården där man via en delningstjänst och månadsavgift kan boka en motorbåt i ett par timmar eller en dag. Än så länge är närvaron koncentrerad till storstäderna, men man kan ju tänka sig att det är något som kommer att utökas i och med att intresset växer. Att dela med andra utan att äga själv är ett spännande koncept.

Vill man titta på segelbåtar är det dock jolleklassen som gäller och det kändes som att det var en hel del drag i dessa montrar. 

På tillbehörssidan har de flesta stora leverantörerna valt att köra mässevent i sina egna butiker. Ryktet säger att de helt enkelt tycker att det har blivit för dyrt.  Det kan ju vara så att själva mässkonceptet är på väg att gå in en ny fas, men i min värld så är en båtmässa alltid en båtmässa och det är kul att titta på båtprylar på en samlad plats, både högt och lågt. Fiskeutrustning, kläder, madrasser, mat, putsprylar, bastu, kajaker, veteranbåtar, skutsegling, segelmakare med mera fanns det dock gott om. Själv fastnade jag för snygga armband från CleanSea som representerar borttagande av 1-5 kg plast i naturen. 

Efter två timmar var det åter dags att ge sig ut i snöfallet. Snart, snart är det dags för havet igen.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar