Sweboat – Båtbranschens Riksförbund summerar båtsäsongen 2021 genom en stor branschundersökning, ställd till cirka 500 företag. Omsättningen på begagnade båtar har ökat rekordartat som en följd av att alla inte fick tag i en nybyggd båt ..." /> Rekord i allt för båtbranschen | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Rekord i allt för båtbranschen | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Rekord i allt för båtbranschen

26 oktober 2021 – 09:34 Kommentarer inaktiverade för Rekord i allt för båtbranschen
Bild: Sweboat

Sweboat – Båtbranschens Riksförbund summerar båtsäsongen 2021 genom en stor branschundersökning, ställd till cirka 500 företag.

Omsättningen på begagnade båtar har ökat rekordartat som en följd av att alla inte fick tag i en nybyggd båt för leverans till denna säsong. Det har lett till ganska stora värdeökningar för många populära, inte allt för gamla båtmodeller, men efterfrågan har även varit stor på väldigt gamla båtar. 

– En gammal men välbyggd båt är det perfekta insteget för nya människor i båtlivet, sägerMats Eriksson VD i Sweboat. Men även efterfrågan på nya båtar har varit enorm och fortsätter att vara så även inför nästa säsong.

Rekordmånga har upplevt båtlivet för första gången denna sommar. I princip samtliga som svarat i branschrapporten uppger att de sålt båtar till många helt nya båtägare. 

– Det är väldigt roligt att vi lockar så många nya människor ut på sjön. Men det ställer krav på oss i båtbranschen, att vi lär ut grundläggande hantering av den nya båten, trafikregler och hur man tar sig fram med hänsyn till andra på sjön, säger Mats Eriksson och fortsätter:

– Köper du en båt av ett båtföretag så kommer du få en första genomgång av din nya båt. Köper du en båt av en privatperson är det inte alltid säkert att du får den grundintroduktion du behöver.