Svenska Kryssarklubben noterar nytt rekord i antalet nya medlemmar för andra året i rad.  En sammanställning av årets båtsäsong inklusive sommaren 2021 visar att förra årets trend med en stark medlemstillströmning håller i sig.    Många ..." /> Rekord i nya medlemmar | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Rekord i nya medlemmar | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Rekord i nya medlemmar

29 november 2021 – 14:46 En kommentar
Bild: Adobe Roland

Svenska Kryssarklubben noterar nytt rekord i antalet nya medlemmar för andra året i rad.  En sammanställning av årets båtsäsong inklusive sommaren 2021 visar att förra årets trend med en stark medlemstillströmning håller i sig.   

Många av de nya båtfararna som valt båtlivet för sin hemester har också blivit nya medlemmar i Kryssarklubben. Under perioden mars till och med augusti har Svenska Kryssarklubben fått 1 500 nya medlemmar.

Ju fler som kan att föra fram sin båt på ett säkert sätt, desto säkrare båtliv för alla. Kryssarklubben erbjuder kurser och utbildning i navigation, säkerhet på sjön och handhavande av båten – oavsett om det är segel- eller motorbåt. Även Nämnden för båtlivsutbildning, bakom vilken Svenska Kryssarklubben är en aktör, vittnar om det stigande intresset för båtliv. Allt fler utbildar sig för ökad säkerhet och kunskap till sjöss.  Antalet utfärdade intyg, som förarintyg för båt, gick upp med 15 procent det gångna verksamhetsåret jämfört med tidigare år.

– Kryssarklubben driver också på i frågor som rör båtlivet, gentemot myndigheter med flera. Ta till exempel sommarens sjösäkerhetsfråga i media, om VHF och den röda nödknappen. Vi gick ut och varnade för att få båtägare som har VHF känner till vad som krävs för att den röda knappen ska fungera. En informationsfråga som hamnat mellan stolarna hos berörda ansvariga; myndigheter och de som säljer VHF-apparater, säger Fredrik Norén, Svenska Kryssarklubbens generalsekreterare. 

Läs artikeln om röda nödknappen Här!

Segelbåtar samlade till fest vid en brygga på Saltarö.

En kommentar »