Många har spenderat semestern till sjöss i år – och för den som inte ordnat med vinterförvaring eller tröttnat på båten är försäljning ett alternativ. I början av sommaren rekommenderades svenskarna att spendera semestern hemma i ..." /> Rekordmånga båtar till salu | På Kryss Rekordmånga båtar till salu | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Rekordmånga båtar till salu

22 september, 2020 – 09.43 Kommentarer inaktiverade för Rekordmånga båtar till salu
Rekordmånga båtar till salu

Många har spenderat semestern till sjöss i år – och för den som inte ordnat med vinterförvaring eller tröttnat på båten är försäljning ett alternativ.

I början av sommaren rekommenderades svenskarna att spendera semestern hemma i Sverige och intresset för begagnade båtar på Blocket ökade rejält. Många var nya på sjön och priserna på begagnade båtar steg till rekordhöga nivåer.

Under augusti var antalet båtannonser på Blocket ungefär 20 procent högre än vad det normalt sett brukar vara. Trots fler annonser såldes över hälften av båtarna inom en vecka.

– Det är alltid bäst att sälja saker i säsong. Cyklar säljer bäst på våren, och störst efterfrågan på båtar är det strax innan båtsäsongen drar igång. Men i år är ett speciellt år. Även om vissa säkert blev frälsta är det ganska troligt att många nu kommer sälja båten när säsongen börjar lida mot sitt slut eftersom man kanske inte har planerat för eller har möjlighet till vinterförvaring, säger Henrik Littorin, Marknadsplatsdirektör på Blocket Fordon.

I början av sommaren gjorde Blocket en undersökning tillsammans med Yougov där man frågade om prissättning på båtar. Nära en av tre båtägare svarar att de inte vet hur de skulle prissätta sin båt om de skulle sälja den idag. En av tio skulle sälja den 5–10 procent billigare än inköpspriset och 8 procent skulle sälja den till samma pris som den köptes för.