Mellan maj och juni månad sålde Sjöfartsverket över 7 700 båtsportkort, vilket är ett nytt rekord. En av anledningarna tros vara den pågående coronapandemin, som fått allt fler svenskar att ge sig ut på sjön. Under ..." /> Rekordstort intresse för båtsportkort | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Rekordstort intresse för båtsportkort | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Rekordstort intresse för båtsportkort

10 augusti 2021 – 09:35 Kommentarer inaktiverade för Rekordstort intresse för båtsportkort

Mellan maj och juni månad sålde Sjöfartsverket över 7 700 båtsportkort, vilket är ett nytt rekord. En av anledningarna tros vara den pågående coronapandemin, som fått allt fler svenskar att ge sig ut på sjön.

Under de senaste tre åren har Sjöfartsverket sett en positivt uppåtgående trend i försäljningen av allt fler båtsportkort. En trend man från verkets sida bedömer kommer fortsätta att hålla i sig även under resterande delar av året.

Sjöfartsverkets båtsportkort är vanliga sjökort i mindre format framtagna för landets fritidsbåtsägare. Var och ett av verkets totalt 16 olika båtsportkort täcker en viss kuststräcka och trycks på vattentåligt papper. 

– Intresset är rekordstort, inte minst för Stockholms mellersta skärgård där vi sålt slut på samtliga kort, säger Annika Kindeberg, säljchef vid Sjöfartsverket. Att allt fler svenskar köper båtsportkort är så klart positivt, inte minst ur ett sjösäkerhetsperspektiv. Har du som fritidsbåtsägare fortfarande inte hunnit uppdatera dina befintliga båtkort rekommenderar jag dig verkligen att göra det.

Här hittar du mer information om Sjöfartsverkets båtsportkort  https://www.sjofartsverket.se/sv/tjanster/sjokortsprodukter/kopa-sjokort2/