Förra året ökade försäljningen av nya båtar med minst 25 procent. Många har också beställt ny båt till den kommande sommaren. Med det ökande intresset för båtliv finns det viss risk att det även uppstår ..." /> Risk för båtbrist | På Kryss Risk för båtbrist | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Risk för båtbrist

8 februari, 2021 – 17.50 Kommentarer inaktiverade för Risk för båtbrist
Risk för båtbrist

Förra året ökade försäljningen av nya båtar med minst 25 procent. Många har också beställt ny båt till den kommande sommaren. Med det ökande intresset för båtliv finns det viss risk att det även uppstår båtbrist.

Flera båthandlare sålde snabbt slut på sina lager förra året, vilket ökade trycket på produktionen som aldrig hann ikapp under säsongen.

– De som inte fick tag på en ny båt till förra sommaren har redan beställt en inför denna säsong, så det finns en risk att det kommer bli båtbrist även i sommar. Vissa producenter har redan beställningar för 2022, säger Mats Eriksson, VD på Sweboat, Båtbranschens Riksförbund.

Samtidigt ökade omsättningen på begagnade båtar dramatiskt och på Sweboats annonssajt sökbåt.se gick antalet visningar upp med nära 200 procent till 2,5 miljoner unika besökare. Ett bra tillfälle för den som vill köpa båt brukar vara att besöka Båtmässan i Göteborg för att inspireras och ta del av produktnyheter. När coronapandemin i år sätter stopp för mässan har man istället valt att sjösätta initiativet Västkustens Båtvecka 5–14 februari, där ett 30-tal båthandlare och organisationer kommer visa upp det senaste båtlivet har att erbjuda.