Det finns cirka 62 000 sjöodugliga fritidsbåtar i Sverige. Många av dem är också en miljörisk då de bara lämnats i naturen. Svenska Kryssarklubbens tidning På Kryss berättar därför i senaste numret om hur man ..." /> Så här kan man återvinna en gammal fritidsbåt | På Kryss Så här kan man återvinna en gammal fritidsbåt | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Så här kan man återvinna en gammal fritidsbåt

27 mars, 2020 – 13.11 Kommentarer inaktiverade för Så här kan man återvinna en gammal fritidsbåt
Så här kan man återvinna en gammal fritidsbåt

Det finns cirka 62 000 sjöodugliga fritidsbåtar i Sverige. Många av dem är också en miljörisk då de bara lämnats i naturen. Svenska Kryssarklubbens tidning På Kryss berättar därför i senaste numret om hur man som båtägare kan gå till väga för att skrota sin gamla älskade fritidsbåt.

Det är Havs-och vattenmyndigheten som beräknar att det finns cirka 62 000 fritidsbåtar som är skrotfärdiga. Myndigheten införde därför en skrotningspremie 2018, som i år har fått ytterligare tillskott på 4 miljoner. Båtar upp till 3 ton kan därför skrotas utan kostnad.

Idag finns runt 900 000 fritidsbåtar i Sverige, varav drygt 100 000 är över 40 år gamla. I tidningen På Kryss berättar några båtägare när de såg sig nödgade att ta sin gamla pärla till skroten.
– Det gjorde ont i hjärtat att göra sig av med den gamla träsnipan, säger en båtägare.

På Kryss berättar också om två kvinnor som startat en båtskrot på Muskö i Stockholms skärgård.
Läs mer i tidningen.

Om Svenska Kryssarklubben:
Svenska Kryssarklubben är en av världens största båtklubbar med över 40 000 medlemmar. Kryssarklubben är för dig som vill få ut mer av ditt båtliv och som älskar båt, hav och skärgård för segel eller motor. Syftet med föreningen är att inspirera till ett aktivt båtliv, ökad gemenskap och dela erfarenheter och kunskaper för ett säkrare båtliv.
www.sxk.se