Garmins nya enhet för satellitkommunikation, inReach Mini 2 Marine Bundle, är framtagen för att användas på platser där mobiltäckning saknas. Tvåvägsmeddelanden och SOS-larm gör att båtförare kan känna sig säkrare till sjöss. Andra funktioner är positionsspårning och ..." /> Satellitkommunikation till sjöss | På Kryss Satellitkommunikation till sjöss | På Kryss
Hem » Nya prylar/båtar, Nyheter, Säkerhet

Nya prylar/båtar   Nyheter   Säkerhet

Satellitkommunikation till sjöss

4 oktober, 2022 – 09.19 Kommentarer inaktiverade för Satellitkommunikation till sjöss
Pressbild

Garmins nya enhet för satellitkommunikation, inReach Mini 2 Marine Bundle, är framtagen för att användas på platser där mobiltäckning saknas. Tvåvägsmeddelanden och SOS-larm gör att båtförare kan känna sig säkrare till sjöss.

Andra funktioner är positionsspårning och väderuppdateringar via det globala satellitnätverket Iridium. I en nödsituation kan interaktiva SOS-meddelanden skickas med hjälp av inReach Mini 2 till Garmin International Emergency Response Coordination Center (IERCC), ett nödkontaktcenter som är öppet dygnet runt. För att kunna kommunicera krävs ett aktivt satellitabonnemang. 

Själva enheten är fyra tum hög och två tum bred (cirka 10 x 5 cm) med en vikt på knappt 100 gram och går att montera och ladda var som helst på båten. inReach Mini 2 är vattenklassad och kan antingen användas separat eller paras ihop med kompatibel marinelektronik ombord. Med trådlös anslutning mellan enheter går det att skicka och ta emot meddelanden, starta och stoppa spårning och, ifall en olycka skulle inträffa, starta ett interaktivt SOS-larm direkt från den hopparade enheten. 

inReach Mini 2 har upp till 14 dagars batteritid vid kontinuerlig användning i defaultläget med 10-minuters spårningsintervaller. Batteritiden kan förlängas upp till 30 dagars batteritid i spårningslägegenom att ändra spårningsintervallerna.

inReach Mini 2 har ett rekommenderat cirkapris på 4 799 kronor.