Sätra Båtsällskap i Stockholm har utsetts till Årets Båtklubb 2021. Klubben är ett föredöme inom svenskt båtliv och en värdig vinnare. Det är elfte gången som tidningen Båtliv utser Årets Båtklubb. Utmärkelsen har vuxit i betydelse ..." /> Sätra Båtsällskap blev Årets Båtklubb | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Sätra Båtsällskap blev Årets Båtklubb | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Sätra Båtsällskap blev Årets Båtklubb

8 februari 2022 – 10:31 Kommentarer inaktiverade för Sätra Båtsällskap blev Årets Båtklubb
Bild: Sätra Båtklubb

Sätra Båtsällskap i Stockholm har utsetts till Årets Båtklubb 2021. Klubben är ett föredöme inom svenskt båtliv och en värdig vinnare.

Det är elfte gången som tidningen Båtliv utser Årets Båtklubb. Utmärkelsen har vuxit i betydelse och i år var konkurrensen hård.

– Vi hade en mycket konkurrenskraftig samling båtklubbar som visar styrkan i svenskt båtliv. Det finns goda föredömen på många platser i landet, säger Lars-Åke Redéen, chefredaktör för Båtliv.

Sätra Båtsällskap vann finalomgången där flera båtklubbar jämfördes utifrån flera kriterier. Bland annat sjösäkerhet, miljö- och ungdomsarbete. Den vinnande klubben kom etta på nästan varje punkt vid en jämförelse.

– Vi känner både glädje och stolthet. Det här triggar oss att jobba ännu mer för att utveckla klubben. Utmärkelsen är en bekräftelse på att vi gör ett bra jobb för alla som jobbar med den här verksamhetens olika delar, säger Anders Jansson, ordförande för Sätra Båtsällskap.

Vi är kanske inte bäst på allt, men vi gör ganska mycket. Det som har varit störst fokus de senaste åren är miljöfrågan. Vi har jobbat hårt för att fylla kraven som finns vad gäller Mälaren och hjälpa båtägare så att de har biocidfria färger på sina båtar.

Sätra Båtsällskap har 200 medlemmar och bildades 1964. Klubben har haft LOVA-bidrag för ett blästringsprojekt av båtbottnar under de senaste fyra åren. Klubben har även en omfattande ungdomsverksamhet.

Förutom den fina utmärkelsen vinner Sätra Båtsällskap ett digert prisbord med båttillbehör värda cirka 125 000 kr. Priserna kan användas i båtklubbens fortsatta arbete. Dessutom får de en vacker skylt i ädelträ och komposit, tillverkad av båtbyggaren Thore Berntsson, samt en flagga från Svenska Båtunionen.

Sätra Båtsällskaps hemsida: www.satrabat.se