Hem » Nyheter

Nyheter

Scouterna väljer el framför bensin

1 februari, 2021 – 15.23 Ingen kommentar
Scouterna väljer el framför bensin

Råå sjöscoutkår i Skåne har valt att byta ut flera av sina bensinmotorer på segelbåtarna till elmotorer i en miljömedveten satsning. Hittills har tre av kårens tolv segelbåtar fått nya motorer.

Båtfogden Martin Saldert, som sköter om båtarna, fick idén till motorbyte under en större renovering som genomfördes 2019. I en intervju med Helsingborgs Dagblad menar han att motorerna på segelbåtarna egentligen bara används i nödfall.

– De tidigare motorerna var svåra att starta och vi spillde bensin ner i hamnen när vi tankade vilket inte kändes okej. Tanken är att elmotorerna främst ska användas för att ta oss in och ut ur hamnen och då räcker batterierna gott och väl till.

Hittills har det blivit tre nya elmotorer. Rederiet Forsea skänkte två stycken till kårens mindre båtar och den tredje finansierades genom bidrag och donationer. Martin Saldert hade också gärna monterat solceller på båttaken och bytt ut resten av motorerna, men det är åtgärder som ligger långt fram i tiden ekonomiskt sett.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar