Cirkusartisten Wille Christiani och dockspelaren Oskar Hejll har satsat allt och köpt Grayhound – ett segellastfartyg i 1700-talsstil. Tanken är att starta äventyrsresor, ekofrakt av varor över Atlanten och så lite festivaler i hamn. Längst ut ..." /> Segla piratskepp till Grönland och Karibien | På Kryss Segla piratskepp till Grönland och Karibien | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Segla piratskepp till Grönland och Karibien

20 juli, 2021 – 09.47 Kommentarer inaktiverade för Segla piratskepp till Grönland och Karibien

Cirkusartisten Wille Christiani och dockspelaren Oskar Hejll har satsat allt och köpt Grayhound – ett segellastfartyg i 1700-talsstil. Tanken är att starta äventyrsresor, ekofrakt av varor över Atlanten och så lite festivaler i hamn.

Längst ut i Lilla Bommens hamn i Göteborg ligger ett ovanligt skepp bland de andra segelbåtarna bredvid Operan. Det är S/V Grayhound. Ett fartyg som sjösattes 2012 och är byggt för att efterlikna en engelsk lugger från 1776 med samma namn.

Beslutet som skulle förändra Wille Christianis och Oskar Hejlls liv kom i samband med föreställningen Toqqortat som spelades på en strand i Grönländska Nuuk. Där fick de frågan om varför de bara besökte huvudstaden. De svarade då kaxigt att de skulle återvända med en båt och turnera längs hela Grönlands kust.

– Vi började leta båtar och kollade på isbrytare och allt. Men vi insåg att vi inte ville dra i väg till Grönland, och allt som vi älskar, genom att vara en del av det som håller på att förstöra den världen och sa att vi måste ha en segelbåt, säger Oskar till Göteborgs-Posten.

Lösningen blev det engelskflaggade skeppet Grayhound från Cornwall. Tanken är bland annat att frakta varor miljövänligt, men det som är tänkt att finansiera skeppet är äventyrsresor. Grayhound kan ta tio passagerare och den som köper en plats ombord kommer själv få arbeta med allt från segling till att olja relingen och hjälpa till med att lasta varor. Närmast kommer de att erbjuda dagseglatser. Den första stora äventyrsresan får vänta tills i början av nästa år när tanken är att segla till Karibien.

Läs mer här https://grayhoundventures.com