Ett behagligt klimat med en årlig genomsnittstemperatur på 24 grader och gynnsamma passadvindar gör Kanarieöarna till en bra destination för segling och ö-hoppning, även under vinterhalvåret. Kanarieöarna har en lång tradition av segling. Den kanariska skärgården ..." /> Segla runt Kanarieöarna | På Kryss Segla runt Kanarieöarna | På Kryss
Hem » Långfärd

Långfärd

Segla runt Kanarieöarna

6 februari, 2023 – 13.49 En kommentar
Segla runt Kanarieöarna

Ett behagligt klimat med en årlig genomsnittstemperatur på 24 grader och gynnsamma passadvindar gör Kanarieöarna till en bra destination för segling och ö-hoppning, även under vinterhalvåret.

Kanarieöarna har en lång tradition av segling. Den kanariska skärgården består av åtta öar: Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera, El Hierro och La Graciosa. Alla öar är olika även om de ligger nära varandra. Ett perfekt läge för alla som vill uppleva de olika naturmiljöerna, både till havs och på land, men utan att spendera allt för lång tid på själva transportsträckan.

Den färgstarka gamla fiske- och småbåtshamnen Mogán på Gran Canaria är en populär avresepunkt. Därifrån tar sig många med segelbåt förbi staden Morro Jable på södra Fuerteventura och vidare till Lanzarote, den berömda arkitekten César Manriques födelseö. På Fuerteventura är Papagayo, en vacker strand som tagen från ett vykort, väl värd ett besök. Seglingssträckan kan förlängas med ett stopp på ön La Graciosa, den avlägsna kanarieön norr om Lanzarote som nästintill saknar biltrafik.

Vill man ladda upp och ha tillgång till elektricitet, toaletter och internet innan man ger sig av är småbåtshamnen Marina San Miguel på Teneriffa ett bra val. Härifrån kan man sedan segla längs Teneriffas kustlinje och ankra vid någon av dess många vackra sandstränder, till exempel La Tejita, Las Vistas, Fañabé, San Juan eller El Duque. Det finns också goda chanser att få syn på valar på deras väg mot Antequerabukten. 

Den som vill kan sedan segla vidare mot klipporna Los Gigantes innan det är dags att lägga till vid antingen Las Galletas eller Los Cristianos. På La Gomera, en kort resa från Teneriffa, finns Marina La Gomera, hamnen i Playa Santiago eller i Las Vueltas samt Cabrito-stranden. För den som vill ännu längre bort väntar El Hierro, La Palma eller någon av de andra vackra öarna.

Bild: Canary Islands Tourism

Playa Blanca, Lanzarote.
Första bilden visar Puerto de las Nieves, Gran Canaria.

En kommentar »

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar