Årets upplaga av Tjörn Runt by COWI seglas lördagen den 20 augusti. Det här är segeltävlingen där olympiamästare och familjeseglare samsas på samma vatten . Tjörn Runt är en kappsegling där alla kan vinna. Allt handlar inte ..." /> Segla Tjörn Runt | På Kryss Segla Tjörn Runt | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Segla Tjörn Runt

26 juli, 2022 – 09.00 Kommentarer inaktiverade för Segla Tjörn Runt
Foto: Åke Fredriksson

Årets upplaga av Tjörn Runt by COWI seglas lördagen den 20 augusti. Det här är segeltävlingen där olympiamästare och familjeseglare samsas på samma vatten .

Tjörn Runt är en kappsegling där alla kan vinna. Allt handlar inte om skicklighet och SRS-tal, även om väder och vind spelar en viktig roll. Tjörn Runt är inomskärssegling med goda möjligheter för alla typer av seglare och här kan även havskappseglare hävda sig, det framgår tydligt av resultaten genom åren. 

För de seglare som söker extra utmaningar finns shorthanded-klassen, med avskalad besättning och separat starttid. För de seglare som bara vill segla och ha kul utan mätbrev finns Cruising-klassen, utan officiell tävlan men med egen resultatlista. En korrigerad tid beräknas med hjälp av ett av arrangören tillhandahållet handikapptal. 

Tävlingen seglas medsols med start i Stenungsund och mål utanför Skåpesund på Stigfjorden. Hundratals åskådare brukar följa kappseglingen, men målgången kan bara följas via båt.

– Att segla runt Tjörn kan du göra bara för att solen skiner och det är lördag. Det som krävs är en segelbåt tillsammans med grundläggande båt- och sjövett. Om man däremot siktar mot att placera sig kan det krävas lite mer, säger Björn Wahlström som är projektledare för arrangemanget som i år är en del av första upplagan av Baltic Water Week – Stenungsunds vattenfest. 

Startlinjen är mellan två röda flaggbojar utanför starttribunen på Askeröfjorden, 

Stenungsöns västra sida. Första start kl. 09:00 och därefter med 5 minuters mellanrum. De bästa åskådarplatserna i år blir vid Åstol, Kårevik/Rönnäng, Kyrkesund och naturligtvis vid Tjörnbron.

Anmäl dig här

Inbjudan till Tjörn Runt by COWI 20 augusti 2022 finner du i sin helhet på StSS hemsida www.stss.se, där du även kan anmäla din båt och betala anmälningsavgiften. Sista anmälningsdag är den 15 augusti.