Hem » Ombord

Ombord

Seglare med synnedsättning

6 oktober, 2020 – 10.41 Ingen kommentar
Seglare med synnedsättning

Sedan flera år tillbaka samarbetar Sandviks Kappseglingssällskap med föreningen Seglare med synnedsättning. Under en helg i september genomfördes den första större träningsaktiviteten tillsammans.

Tolv medlemmar från Seglare med synnedsättning i åldrarna 20–60 år hade anmält sig varav flera provade segling för första gången.
– Det var en häftig känsla att styra båten själv, säger Ida-Maria Engberg till Svenska Seglarförbundet. Det var den bästa helgen på länge.

Ett önskemål som uppfylldes var att få segla mycket och prova olika typer av båtar som 2-krona, Stortriss, IF, Avanti och Albin Accent. Sandviks Kappseglingssällskap ställde upp med ledare, anläggning och några båtar.
– Vår förening har medlemmar från hela landet, men ingen egen anläggning. Vi sökte därför samarbeten och Sandviks Kappseglingssällskap var en klubb som nappade på idén, säger Camilla Svensson från Seglare med synnedsättning.

Seglare med synnedsättning är en förening som är med i Svenska Seglarförbundet och i Synskadades Riksförbund och har ett 40-tal medlemmar.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar