I den senaste Bond-filmen ”No Time To Die”, som precis har haft premiär, syns huvudpersonen segla runt i Karibien i en Spirit 46. När filmen börjar har Bond gått i pension och seglar runt i Karibien ..." /> Seglaren James Bond på nya äventyr | På Kryss Seglaren James Bond på nya äventyr | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Seglaren James Bond på nya äventyr

5 oktober, 2021 – 12.39 2 kommentarer
Bild: NO TIME TO DIE © 2021 Danjaq, LLC and Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. All Rights Reserved.

I den senaste Bond-filmen ”No Time To Die”, som precis har haft premiär, syns huvudpersonen segla runt i Karibien i en Spirit 46.

När filmen börjar har Bond gått i pension och seglar runt i Karibien i sin Yacht Spirit 46. Men lugnet blir inte långvarigt utan det är snart dags att ge sig ut och rädda världen igen. Båten är en av Spirit Yachts ursprungliga klassiska yachter som karaktäriseras av långa överhäng och att den är flushdäckad. Den mäter 14,15 meter och ska kunna seglas upp till 18 knop, enligt båtbyggaren. 

­– Spirit 46 är en av de ursprungliga Spirit Yachts-designerna och är ett exempel på nivån på hantverk och uppmärksamhet på detaljer som går in i varje Spirit-yacht. Jag tycker att yachten passar Bond-karaktären mycket bra på grund av kombinationen av skönhet och praktik, säger Sean McMillan, vd och designchef på Spirit Yachts, till Dagens PS.

Filmen är skådespelaren Daniel Craigs sista som James Bond och han avslutar som började – i en segelbåt. I debutfilmen ”Casino Royale” gled han in i Venedig på en Spirit 54.

B

2 kommentarer »

  • Iron Cotton skriver:

    Min erfarenhet på en Sunwind 26 (totallängd: 7,8 meter). Två fronter gick ihop akter om oss på Ålands hav och blåste på rejält, med hyfsat långa dyningar.

    Jag hade två handburna GPS i sittbrunnen, som mest visade båda 9,5 knop. Jag var inte så lite skraj…..

  • Fjalar skriver:

    Jag blir ganska förvånad över att ni inte reagerar på fartangivelsen 18 knop. Såvitt jag vet kan deplacementbåtar aldrig nå upp i knop än ca vattenlinjelängden i meter. Dvs är längden 14,15 m överallt så skulle båten redan ha dykt vid 18 knop. Härvid kan man ju inte seriöst räkna fart över grund i en surf, för då handlar det ju inte om båtens egen fart.