Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Seglarskolan bjuder in utsatta ungdomar

31 januari, 2019 – 10.34 En kommentar

Svenska Kryssarklubbens Seglarskola vill att fler unga ska få uppleva gemenskapen och äventyret ombord på ett segelfartyg. Därför ger de skolklasser i utsatta områden en chans att komma ut på en dags segling i sommar.

Totalt kommer sex högstadieklasser om 30 personer att få följa med någon av Seglarskolans båtar Gratitude, Gratia och Atlantica. I första hand vänder man sig till skolor i Storgöteborg och urvalet sker baserat på motiveringar i klassernas ansökningar.

– Vi hoppas på detta sätt nå nya ungdomar som förhoppningsvis vill segla vidare med oss. Vi vill dela med oss av den gemenskap som finns ombord på Seglarskolans fartyg och det äventyr som det innebär att segla stora skolsegelfartyg, säger Marianne Flinck, vice ordförande i stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola.

Projektet möjliggörs av ett projektbidrag från Svenskt Friluftsliv. Bidraget är en del av det årliga statsbidrag som delas ut till organisationer och projekt som ska öka barn och ungdomars intresse för motion och friluftsliv. Med årets anslag prioriteras verksamheter vars syfte är att ”fördjupa samarbetet med skolorna, öka integrationen i samhället och förbättra folkhälsan genom utevistelse”.

Det är inte första gången Seglarskolan engagerar sig i unga från utsatta områden. Tidigare har man seglat med ungdomar från Gårdsten och Biskopsgården.

LÄS MER:
”Man måste få uppleva naturen för att bry sig om den”
Chans att anmäla sig till sommarens seglarkurser

redaktion@pakryss.se

, , ,

En kommentar »