Seglarförbundet vill se fler seniorer till sjöss. Med hjälp av pengar från Framåtfonden ska träningsgrupper startas upp för att få fler äldre att börja segla. Projektet ”Segling hela livet” har fått medel från Svenska Spels och ..." /> Segling hela livet | På Kryss Segling hela livet | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Segling hela livet

14 april, 2020 – 13.34 3 kommentarer
Segling hela livet

Seglarförbundet vill se fler seniorer till sjöss. Med hjälp av pengar från Framåtfonden ska träningsgrupper startas upp för att få fler äldre att börja segla.

Projektet ”Segling hela livet” har fått medel från Svenska Spels och Riksidrottsförbundets gemensamma Framåtfond för att få fler seniorer i rörelse och ut på vattnet.

– Bidraget betyder jättemycket för oss i arbetet med vår vision att göra segling tillgängligt för alla. Det finns många seniorer som längtar efter att få röra sig mer, tillhöra ett sammanhang och kanske till och med länge har drömt om att få lära sig segla. Vi vill ge dem chansen och visa att det aldrig är för sent, säger Emelie Lindström, klubbstödsansvarig på Seglarförbundet.

3 kommentarer »

 • Hej,
  Låter jättebra med seglarträning för äldre. Jag är 60år och har aldrig seglat eller ägt en båt, men har nu renoverat en egen gammal skärgårdskryssare från 1921. Sjösättning 17/4 (om tre dagar) Men, jag kan inte segla! Hur kan ni hjälpa mig? Christer

 • Angelo Camia skriver:

  Vill nappa po om det ryms I min ”miljarder pension ” Angelo Camia

 • Tomas o Kerstin skriver:

  Mycket bra initiativ!
  Själv har jag seglat mycket genom åren, och är van seglare, men har nu bara tillgång till min motorbåt. Min fru är visserligen sjövan men behöver segling i teori och praktik. Vi har dock ingen seglarkompis med båt nu för tiden så vi hänger gärna med eller lånar en båt.
  Vi är 70+, och relativt smidiga.
  Bor på Värmdö i Stockholms skärgård.
  Hälsningar
  Tomas o Kerstin