Första helgen i september arrangerar Göteborgs Seglarklubb Marstrand 12mR Cup, som från och med i år ingår som ”main event” i den nordeuropeiska flottans kappseglingsprogram. Flottan utgörs av dryga dussinet Tolvor konstruerade före andra världskriget. Här ..." /> Seglingsfest i Marstrand | På Kryss Seglingsfest i Marstrand | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Seglingsfest i Marstrand

26 juli, 2022 – 09.00 Kommentarer inaktiverade för Seglingsfest i Marstrand
Pressbild

Första helgen i september arrangerar Göteborgs Seglarklubb Marstrand 12mR Cup, som från och med i år ingår som ”main event” i den nordeuropeiska flottans kappseglingsprogram.

Flottan utgörs av dryga dussinet Tolvor konstruerade före andra världskriget. Här finns också en svenskägd Tolva, amerikanskbyggda Northern Light från 1938 som nu ägs av Hans Eliasson och Lasse Molse från Göteborg. Duon har höga ambitioner och ser fram emot att komma igång med kappseglandet när pandemin inte längre sätter hinder i vägen.

 – Vi har jobbat mycket med båten och med att få ihop en stark besättning, säger Lasse Molse. Farttesterna vi gjorde redan förra sommaren var lovande, men visade också att vissa uppgraderingar var önskvärda. 

Robert Sinclair, ordförande i Göteborgs Seglarklubb, ser fram emot att välkomna ett starkt fält och hoppas att vädrets makter är vänliga denna helg. 

– Vi genomför kappseglingsfesten ihop med Marstrands Segelsällskap, ett samarbete som 

provades med framgång redan 2019 vid EM för 12mR jakter på Marstrand.

För mer information: www.marstrand12metrecup.se