She Captain grundades 2017 och drivs som en ideell förening utan ekonomiskt vinstintresse. Det är ett kvinnligt seglings- & motorbåtsnätverk för alla som vill ha inspiration, kunskap och pepp för ett aktivt liv på sjön. ..." /> She Captain – låter kvinnor ta plats i båtlivet | På Kryss She Captain – låter kvinnor ta plats i båtlivet | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

She Captain – låter kvinnor ta plats i båtlivet

28 januari, 2020 – 09.21 En kommentar
She Captain – låter kvinnor ta plats i båtlivet

She Captain grundades 2017 och drivs som en ideell förening utan ekonomiskt vinstintresse. Det är ett kvinnligt seglings- & motorbåtsnätverk för alla som vill ha inspiration, kunskap och pepp för ett aktivt liv på sjön. Alla är välkomna oavsett erfarenhets- och kunskapsnivå. Nätverket arrangerar eskaders, håller peppträffar, utbildningar och föreläsningar och vill synliggöra de kvinnor som redan gör mycket för seglingen, för att inspirera fler till frihet på sjön. Facebookgruppen ”She Captain – Kvinnligt seglings- & motorbåtsnätverk” har hittills samlat 4 400 medlemmar.

She Captain sätter ihop gemensamma turer med flertalet båtar, och antalet tilltar. Första året kom 30 personer, andra året 80 och sist kom 130 på eskadern i Stockholms skärgård. Ytterligare tre är planerade i Medelhavet. She Captain försöker matcha besättningar med rätt skeppare. En oerfaren skeppare får några kunniga matroser i båten och vice versa. Grundaren av She Captain, Anna Mourou, föreläser på båtmässan Allt om sjön den 12 mars.

,

En kommentar »

  • Magnus skriver:

    Jag tror inte att jag någonsin träffat på några kvinnor som vill förkovra sig i båthantering i teori och praktik och som inte fått uppmuntran av sin omgivning.
    På motsvarande sätt upplever jag ett ointresse från alltför många kvinnor och det blir som en motsvarighet till talesättet:
    ”Man kan leda en häst till vattenhon, men man kan inte få den att dricka…..”