En motorbåt hamnade i sjönöd väster om Gotland, vid Hallshuk. De tre personerna ombord kunde räddas med hjälp av Sjöräddningens helikopter, men båten gick inte att bärga. Brottsjö och en hård västlig vind på mellan 12–14 meter per ..." /> Sjödrama utanför Gotland | På Kryss Sjödrama utanför Gotland | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Sjödrama utanför Gotland

26 oktober, 2021 – 09.36 Kommentarer inaktiverade för Sjödrama utanför Gotland
Bild: Sjöräddningen Mats Ryde

En motorbåt hamnade i sjönöd väster om Gotland, vid Hallshuk. De tre personerna ombord kunde räddas med hjälp av Sjöräddningens helikopter, men båten gick inte att bärga.

Brottsjö och en hård västlig vind på mellan 12–14 meter per sekund gjorde att motorbåten hamnade i sjönöd väster om Gotland, vid Hallshuk. Besättningen larmade Sjöräddningen som av en slump övade i Visby under lördagen och redan hade en helikopter i luften.

– De fick en motorstörning och började driva snabbt in mot land och gick på grund. På bara några minuter var vi på plats och ytbärgaren kunde hjälpa de tre personerna upp i helikoptern. Det var lite tur i oturen, säger Tomas Lerberg, stationsansvarig vid RS Fårösund, till Gotlands Allehanda.

Den 42 fot långa båten kunde däremot inte bärgas utan står ännu kvar på pallkanten där hon gått på grund.

– Den var redan så pass skadad när vi skulle försöka få loss henne så det avgjordes ganska snabbt att vi skulle lämna henne, säger Tomas Lerberg.