Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg öppnar en helt ny akvariebyggnad under mark med tångskogar, fiskar och ett levande korallrev.  Det nya Akvariet är en undervattenvärld med världshavet i centrum. Här finns omkring 15 akvarier som visar livsmiljöer ..." /> Sjöfartsmuseet Akvariet öppnar 10 december | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Sjöfartsmuseet Akvariet öppnar 10 december | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Sjöfartsmuseet Akvariet öppnar 10 december

14 november 2022 – 15:03 Kommentarer inaktiverade för Sjöfartsmuseet Akvariet öppnar 10 december
Sjöfartsmuseet Akvariet

Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg öppnar en helt ny akvariebyggnad under mark med tångskogar, fiskar och ett levande korallrev. 

Det nya Akvariet är en undervattenvärld med världshavet i centrum. Här finns omkring 15 akvarier som visar livsmiljöer och fiskar från hela världen. Det största akvariet, Korallhavet, rymmer 400 000 liter vatten och är ett av Europas största akvarium för levande koraller.

I utställningen Vattenplaneten får besökarna lära sig mer om havets betydelse som ekosystem. Passa också på att bli havsforskare för en dag i nya satsningen Ocean lab och ta del av den spännande korallforskningen som pågår i Akvariet.

I den nya basutställningen Hav av historier berättas det om dramatiska händelser till havs och i främmande hamnar med hjälp av drygt 300 föremål från museets samlingar, personliga berättelser, bilder och filmer.

Foto: Kristin Lidell