Den nya webbplatsen är lättare att hitta på, mer tillgänglig och har ett modernare utseende än den gamla som har funnits sedan 2012. Utgångspunkten har varit att utveckla en kundorienterad och nyttobaserad webbplats. Det betyder att ..." /> Sjöfartsverket sjösätter ny webbplats | På Kryss Sjöfartsverket sjösätter ny webbplats | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Sjöfartsverket sjösätter ny webbplats

19 april, 2021 – 16.32 Kommentarer inaktiverade för Sjöfartsverket sjösätter ny webbplats
Sjöfartsverket sjösätter ny webbplats

Den nya webbplatsen är lättare att hitta på, mer tillgänglig och har ett modernare utseende än den gamla som har funnits sedan 2012.

Utgångspunkten har varit att utveckla en kundorienterad och nyttobaserad webbplats. Det betyder att användarnas behov ska vara i fokus, oavsett om det gäller fritidsbåtsägare eller handelssjöfarten.

I arbetet med att ta fram den nya webbplatsen har Sjöfartsverket har det bland annat framkommit att användarna vill att det ska vara lättare att hitta information, tjänster och nyheter.

– Vi har genom våra kundundersökningar fått återkopplingen att den gamla webben har varit svårnavigerad och att mycket information varit svår att hitta. Därför har vi nu minskat antalet undersidor för att underlätta att hitta rätt information och kontaktytor, säger Fredrik Nordanslätt, kommunikationschef vid Sjöfartsverket.

Nya sjofartsverket.se ska också bli lättare att använda i mobiltelefoner och surfplattor.