Nu släpps nya båtsportkort med uppdaterade uppgifter om bland annat nya djup, nytillkomna och förändrade utmärkningar, nya bryggor och mycket mer. Totalt har omkring 900 uppdateringar gjorts i de sex områdena det gäller. Båtsportkorten är vanliga ..." /> Sjöfartsverket släpper nya båtsportkort | På Kryss Sjöfartsverket släpper nya båtsportkort | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Sjöfartsverket släpper nya båtsportkort

15 maj, 2023 – 12.00 En kommentar
Sjöfartsverket släpper nya båtsportkort

Nu släpps nya båtsportkort med uppdaterade uppgifter om bland annat nya djup, nytillkomna och förändrade utmärkningar, nya bryggor och mycket mer. Totalt har omkring 900 uppdateringar gjorts i de sex områdena det gäller.

Båtsportkorten är vanliga officiella sjökort fast anpassade till båtlivet då de är i mindre format (A3) och trycks på ett papper som är vattentåligt. Båtsportkorten innehåller samma information som de större sjökorten som handelsfartygen använder och lanseras med olika intervaller mellan 2–5 år. De är även paketerade i områden så att samtliga av Sveriges kustvatten och större insjöar täcks.

Uppdaterade båtsportkort 2023

Västkusten Norra 2023

Nya sjömätningar har resulterat i nya djup och ändrade djupkurvor. Förändrade fyrar. Nya prickar och bojar. Nya kajer och bryggor.

Västkusten Södra 2023

Nya sjömätningar har resulterat i nya djup och ändrade djupkurvor. Nya och förändrade prickar och bojar.

Kalmarsund 2023

Nya sjömätningar har resulterat i nya djup och ändrade djupkurvor. Justerad strandlinje på ett flertal ställen. Förändrade fyrar. Justerade prickar och bojar.

Ostkusten 2023

Nya sjömätningar har resulterat i nya djup och ändrade djupkurvor. Nya och förändrade bojar och prickar.

Bottenhavet Södra 2023

Ett stort antal sjömätningar har resulterat i nya djup och ändrade djupkurvor. Nya och justerade bojar och prickar. Nya kajer och bryggor.

Bottenviken 2023

Ett stort antal sjömätningar har resulterat i nya djup och ändrade djupkurvor. Förändrade fyrar.  Nya prickar och bojar. Nya kajer och bryggor.

Stock.adobe.com

En kommentar »

  • Anders Johnson skriver:

    Båtsportkort är bra. Men… upplaga 2023 innehåller vad jag förstår alla fel och brister, som både norrlandsseglare och stockholmsseglare har uppdagat i de nya vanliga (stora) sjökorten där RH2000 och inte medelvattenstånd används. Den som lyssnar på sjörapporten i P1 kl 0550 har säkert upptäckt att avvikelser från RH2000 inte stämmer med avvikelser från medelvattenståndet, som är ett medelvärde över en längre tid.
    Vad värre är att farbara och urgamla leder liksom välanvända ankarplatser har i de nya sjökorten blivit ofarbara; bojar, ljusare bottnar och sjögräs är utmärkta som grund; oändligt många grundklackar har tillkommit som inte existerar. Vid jämförelse mellan Hydrographicas noggranna mätningar av grundare områden i utskärgårdarna och Sjöfartsverkets uppgifter ser man i den nya korten felaktiga positioner av grund liksom avsaknad av grund. Håll hårt i de gamla båtsportkorten (och sjökorten)!
    Trots intensive lobbning från den mindre sjöfarten (båtsporten, polisen, sjöräddningen och annan mindre yrkessjöfart) har Sjöfartsverket hårdnackat vägrat att ta till sig den berättigade kritiken mot de nya sjökorten.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar