Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Sjömackar utan RME/FAME

18 september, 2013 – 23.50 En kommentar

drivstoffRME-tillsatser i diesel kan öka risken för problem med tillväxt i dieseln som i sin tur kan medföra att bränslefilter kloggar igen. Och det brukar ske i hög sjögång och kan göra att motorn stannar när man kanske behöver den som mest.

I nummer 6-2013 av På Kryss finns en insändare från Anders Lamrén. Efter publiceringen har Anders gjort en del efterforskningar i ämnet och hittat en webbsida som har den information som han efterlyste i insändaren. På www.sjomackarna.se hittar man sjömackar över hela Sverige inklusive karta och kontaktuppgifter till var och en.

Anders har också skrivit till Mikael Robell, som är kontaktperson på Sjömackarna och en av de  numera största bränsle-leverantörerna till sjömackar i Stockholmsområdet. Hans svar tycker Anders är mycket intressant.

Hej Anders. Alla som Petrobell levererar till har diesel utan RME. Vad jag vet så har alla andra sjömackar också diesel utan RME. Jag har inte hört att det skall vara någon som sålt RME diesel dom sista åren.

Mvh Mikael”

Som Anders avslutar sitt mejl: Nu är det bara de stackars oinformerade som fortfarande tankar diesel till sina båtar via dunkar som fyllts på från en bilmack, som kommer att få problem i sina dieseltankar. På bilmacken är man 100% säker på att få diesel med RME/FAME inblandning.

 

En kommentar »

  • Anders Svensson skriver:

    Hej,

    Det stämmer inte riktigt.
    Bla. på Sandhamn kan man köpa diesel med RME.
    Får välja pump med försiktigthet då det INTE är jättetydligt utmärkt vilka pumpar som är utan RME.