Den 8–9 november stod Svenska Båtunionen värd för Nordiska Båtrådets konferens ”Säker på nordiska vatten 2022”, med Svenska Kryssarklubben som samarrangör. Konferensen samlade ett femtiotal deltagare från myndigheter och organisationer som arbetar med sjösäkerhet i Norden. ..." /> Sjösäkert så in i Norden | På Kryss Sjösäkert så in i Norden | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Sjösäkert så in i Norden

21 november, 2022 – 11.59 Kommentarer inaktiverade för Sjösäkert så in i Norden
Kartlägger skärgården med flakmoppe

Den 8–9 november stod Svenska Båtunionen värd för Nordiska Båtrådets konferens ”Säker på nordiska vatten 2022”, med Svenska Kryssarklubben som samarrangör.

Konferensen samlade ett femtiotal deltagare från myndigheter och organisationer som arbetar med sjösäkerhet i Norden. Föreläsare från de olika nordiska länderna tog bland annat upp analys och orsaker till fritidsbåtsolyckor, nationell handlingsplan mot båtolyckor och bärbar teknik som räddar liv. Under en workshop fick deltagarna diskutera utifrån frågeställningen; Hur minskar vi antalet sjöolyckor utan fler lagar?

Nordiska Båtrådet är en sammanslutning av de svenska, norska, finska och danska båtförbunden och organiserar totalt cirka 350 000 båtklubbsmedlemmar. Syftet är att diskutera frågor som är gemensamma för de nordiska länderna och att sammanställa information som är till nytta för båtklubbsmedlemmarna i Norden.

Stock.adobe.com