Havs- och vattenmyndigheten har för tredje gången avsatt pengar till skrotning av gamla uttjänta båtar för att få en renare havsmiljö. Gamla båtar som lämnas i naturen kan läcka plast och andra farliga ämnen som skadar ..." /> Skrota båten utan kostnad | På Kryss Skrota båten utan kostnad | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Skrota båten utan kostnad

3 mars, 2020 – 09.13 En kommentar
Skrota båten utan kostnad

Havs- och vattenmyndigheten har för tredje gången avsatt pengar till skrotning av gamla uttjänta båtar för att få en renare havsmiljö.

Gamla båtar som lämnas i naturen kan läcka plast och andra farliga ämnen som skadar djur och växter i våra känsliga havs- och vattenmiljöer. Fram till och med den 31 december 2020 kan därför fritidsbåtar upp till tre ton skrotas gratis på någon av de 25 insamlingsplatser som finns i landet. Om du hittar en skrotbåt på allmän plats eller i naturen kan du kontakta kommunen som då försöker hitta ägaren.

För att få ta del av HaV:s satsning ska:

  • Båten ägas av en privatperson.
  • Båten vara minst tre meter lång och väga minst 200 kilo och max tre ton.
  • Ägaren betala transport till återvinningscentral samt eventuella saneringskostnader.

Erbjudandet gäller så länge stödet räcker, dock längst till 31 december 2020.

Anmäl på www.båtretur.se om du vill skrota din båt.

En kommentar »

  • Peo Eriksson skriver:

    Hejsan, vi har en aluminiumbåt som ska skrotas, 17 ton, 14m lång, 4 m hög. Vet ni hur man går till väga. Behöver få hjälp med borttransportera, båten skänkes bort.
    Mvh Eva och Peo Eriksson

    Den finns i Täby