Båtretur hjälper dig att skrota din gamla uttjänta fritidsbåt eller tvåtaktsmotor med förgasare på ett miljöklokt sätt. Havs- och vattenmyndigheten, HaV, stöttar det nationella insamlingssystemet med 9,5 miljoner kronor under 2023 och 2024. Uttjänta båtar som ..." /> Skrota din gamla fritidsbåt med Båtretur | På Kryss Skrota din gamla fritidsbåt med Båtretur | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Skrota din gamla fritidsbåt med Båtretur

11 december, 2023 – 10.37 Ingen kommentar
Skrota din gamla fritidsbåt med Båtretur

Båtretur hjälper dig att skrota din gamla uttjänta fritidsbåt eller tvåtaktsmotor med förgasare på ett miljöklokt sätt. Havs- och vattenmyndigheten, HaV, stöttar det nationella insamlingssystemet med 9,5 miljoner kronor under 2023 och 2024.

Uttjänta båtar som ligger och skräpar är ett miljöproblem. En båt som lämnas i naturen kan läcka farliga ämnen som tennorganiska föreningar, exempelvis TBT, och tungmetaller som koppar och zink som skadar djur och växter i våra känsliga havs- och vattenmiljöer.

– Vi hoppas att många båtägare och kommuner nu tar chansen. Men pengarna räcker inte i evighet. Det är först till kvarn som gäller, säger Veronika Rensfeldt, utredare vid HaV. Skrotningsstödet är tidsbegränsat till och med den 31 december 2024.

Båtretur är ett nationellt nätverk för insamling och återvinning av fritidsbåtar och tvåtaktsmotorer med förgasare, som HaV stöttar. Stödet utbetalas inte kontant utan den som lämnar in en uttjänt fritidsbåt eller tvåtaktsmotor får tjänsten subventionerad upp till maxtaket.

Transporten till återvinningscentralen betalas av båtägaren liksom eventuell sanering av miljöfarligt och brandfarligt avfall med mera. Ett krav är också att båten ska väga minst 100 kilo och som mest 10 ton.

Läs mer på Båtretur.

Pressbild

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar